• Studio SBE

Studio SBE

Juist in deze bijzondere periode is het netwerk van SBE een plek voor ontmoeting, relaties aangaan en gesprekken die het begin zijn van iets nieuws. Dit is iets wat we nu moeten missen.

Daarom de uitnodiging: heeft u iets nieuws, interessants, of gewoon iets wat u wilt delen met uw collegaleden? Stuur een filmpje of bel ons om het samen te maken.

 

 

Heeft u een nieuwtje om te verfilmen?

 

 

Studio SBE: Ad Meijwaard (SWECO)

Ad Meijwaard van SWECO trapt af: wat betekent thuiswerken voor hem en de werkzaamheden van SWECO?

 

Een nummer voor de Spotify lijst insturen

 

De SBE Spotify-playlist

STUDIO SBE: HOE WORDT DE GROENE GRONINGER GEMAAKT?

Kunstenares Annette Hoolsema laat vandaag zien hoe ze bezig is met het ontwerpen van een nieuwe Groenling. De Groene Groninger onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die een bijzondere rol heeft gespeeld bij de omschakeling naar duurzame energie en grondstoffen. De eerste Groene Groninger werd op 3 december 2019 door gedeputeerde Nienke Homan uitgereikt aan vertrekkend SBE voorzitter Cor Zijderveld.

 

De Groene Groninger

Studio SBE: MAAK aandacht vrij voor wat je belangrijk vindt

Jan Peter Kruiger (MAAK Techniek) over wat er in deze tijd belangrijk is voor hem en voor MAAK. Willen we in de toekomst nog wat te kiezen hebben, dan moeten we nu de regio in het hoofd houden bij al onze keuzes. Bekijk het volledige filmpje, met o.a. de werkplekken van de MAAK collega’s, hieronder.

 

Studio SBE: Vitaliteit in Crisistijd

Juist in deze tijd is persoonlijk contact en aandacht voor mentale en fysieke gesteldheid van collega’s belangrijk volgens Lianne den Ouden & Paulien Schaftenaar (Randstad). Vitaliteit in crisistijd.

Benieuwd hoe jij, je collega’s of medewerkers dit (zelf) aan kunnen aanpakken of er voor te zorgen dat iedereen in deze tijd vitaal blijft? Randstad nodigt je uit voor een webinar (12, 14 of 19 mei, 10:00) over het stimuleren van collega’s, verplichtingen van werkgevers en verantwoordelijkheden. Meld u voor 8 mei voor één van de data aan via delfzijl@nl.randstad.com.

 

 

Studio SBE: Veilig werken bij STORK

Werken in tijden van Corona, hoe doe je dat veilig? STORK ontwikkelde een filmpje voor medewerkers waar alle regels duidelijk uiteen worden gezet. Rene Hartman (STORK) vertelt hoe STORK, samen met haar klanten, er voor zorgt dat in deze tijden het onderhoud en projectwerk veilig doorgezet kan worden door een aantal aangepaste veiligheidsvoorschriften.

Bekijk het filmpje voor de lijst met maatregelen.

 

 

Heeft u ook iets nieuws, interessants, of gewoon iets wat u wilt delen met uw collegaleden in Studio SBE? Stuur een filmpje of bel ons om het samen te maken.

Studio SBE: Honderden miljoenen gereserveerd voor de Eemsdelta

De coronacrisis treft onze economie hard, maar waar vallen de hardste klappen en hoe moeten we verder? Loek Mulder van NoordZaken praatte met Frans Musters (SBE), Dina Boonstra (NOM) en Robert Wielinga (Kredietunie Groningen).

Frans Musters vertelt in de stream onder andere dat hij stevige subsidie verwacht om de industrie en chemie te vergroenen.

Bekijk de preview hierboven, het volledige interview kunt u vinden op de site van Rtv Noord.

 

Studio SBE: ‘We will overcome’

De coronacrisis zal nog lange tijd zijn sporen nalaten. Oud-voorzitter Cor Zijderveld wil daarom een hart onder de riem steken: ‘We will overcome’.

Twee maanden geleden stak onze huidige voorzitter Frans Musters ook een hart onder de riem in een persbericht.

Deze tijd laat zien dat een groot deel van de bedrijven in de Eemsdelta niet voor niets tot de vitale sector behoren, of toeleverancier zijn van bedrijven die hiertoe behoren. Zonder hen geen elektriciteit, geen goed internet en zonder producten die iedereen dagelijks gebruikt en die hun basis hebben in onze chemie.

Studio SBE: NabeSCHOUWing Veiligheid Oosterhorn

11 Juni voerde een delegatie van programma Veiligheid Oosterhorn (Gemeente Delfzijl, Veiligheidsregio Groningen, politie, Groningen Seaports, Chemiepark Delfzijl, SBE) op gepaste afstand een schouw uit op het industrieterrein Oosterhorn.

Doel van de schouw is om de veiligheid op de grens tussen een bedrijventerrein en de openbare ruimte vanuit de verschillende expertises te bespreken. In een vervolgsessie worden  verbeterpunten besproken.

 

Studio SBE: Ervaar de ruimte in Termunterzijl

De afgelopen periode is niet in de koude kleren gaan zitten van het team van Hotel Termunterzijl. Gelukkig is er veel ruimte om weer te doen waar ze goed in zijn: hospitality. Met vertrouwen kijken Arjan en Renate naar de zomer.

 

Studio SBE: Webinar Stikstof

Er lijkt nog geen oplossing in zicht voor de stikstof-impasse na het stopzetten van de PAS vorig jaar. SBE werkt achter de schermen samen met veel partijen om tot oplossingen te komen, maar dat is complex, politiek en kost veel tijd. Ondertussen komen er wel nieuwe regels en lopen bedrijven tegen allerlei vraagstukken aan. 

In samenwerking met SBE-leden BMD en Tauw is daarom een webinar georganiseerd, waar door middel van casussen uitleg is gegeven hoe invulling kan worden gegeven aan het thema stikstof.

Heeres & Heeres ontvangen de Groene Groninger

De broers Prof. Dr. Ir. Erik Heeres (RUG) en Dr. Andre Heeres (Hanze Hogeschool) zijn onderscheiden met de Groene Groninger van SBE, een prijs voor personen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan duurzaamheid in Groningen. De prijs is woensdag uitgereikt door juryvoorzitter gedeputeerde Nienke Homan en oud-SBE voorzitter Cor Zijderveld, de eerste winnaar van de prijs.

Lees hier het hele bericht.

SBE-Najaarsbijeenkomst

3 december 2021 vond de SBE Najaarsbijeenkomst plaats. Live vanuit de studio werd dit keer een heuse SB-Eemsdelta Quiz uitgezonden. Een ludieke spelshow in thema van Sinterklaas waar (uit verschillende bedrijven gemengde) teams fanatiek streden voor diverse Groningse prijzen.

Lees hier het hele bericht.

Dit jaar bestaat SBE Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta 45 jaar.

Dit vieren we met 45 duurzame initiatieven voor de toekomst van dit mooie gebied. Wat is begonnen met een tweetal bedrijven is uitgegroeid tot een vereniging met meer dan 100 bedrijven. Samen leveren we producten, processen en diensten aan de hele wereld. We willen niet alleen maken wat men dagelijks van ons verlangt, maar ook produceren op zo’n manier dat we een schone toekomst creëren. De afgelopen jaren hebben we veel bereikt voor de regio en dat zetten we onverminderd door.

Bekijk de video met ons verhaal en lees over onze 45 duurzame initiatieven. Elke week komt er een nieuw initiatief online, kom op een later moment nog een keer terug!

Updates ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: