• Onderwijs & Arbeidsmarkt

Onderwijs & Arbeidsmarkt

De Eemsdelta is een sterk groeiende regio. De bedrijven zijn ambitieus en ontwikkelingen zich razendsnel. Een goed functionerende arbeidsmarkt waar vraag en aanbod goed op elkaar aansluiten is daarbij cruciaal. Het onderwijs en de dagelijkse praktijk bij de bedrijven moeten goed op elkaar aansluiten. SBE werkt hier op verschillende manieren aan mee.

Talent voor de Toekomst

SBE profileert de Eemsdelta en de prachtige carrièreperspectieven in de havengebieden bij studenten aan het MBO, HBO en de Universiteit. Dit door bijvoorbeeld bedrijven en studenten met elkaar kennis te laten maken en door stage-opdrachten en duale leertrajecten te bevorderen. Ook participeert de leden in de Stichting AOT Noord waar bedrijven en onderwijsinstellingen samenwerken om de technici van morgen op te leiden.

M&G Hanzehogeschool 2019 Project: Groningen Engineering Business Center AOT Noord Sterk Techniekonderwijs

Werkgroep HRM

SBE organiseert de Werkgroep HRM voor HR managers en adviseurs van de aangesloten leden. Ook aangesloten onderwijsinstellingen en intermediaires kunnen deelnemen. Hier worden trends op de arbeidsmarkt besproken, kennis gedeeld en projecten ter bevordering van de aansluiting arbeidsmarkt en onderwijs opgezet. De werkgroep heeft 4 bijeenkomsten per jaar.

Meer informatie over deze werkgroep?

Sten Wennink

Projectmanager
m +31 (06) 3014 2088

Updates ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: