• Leefbaarheid

Leefbaarheid en Werk

SBE staat voor de ontwikkeling van de Eemsdelta. Dat begint bij voldoende werk maar gaat ook over een mooie plek voor medewerkers om te wonen.

De havens in de Eemsdelta leveren meer dan 25% van de werkgelegenheid in de kustgemeenten. Goed onderwijs in de regio, bereikbaarheid en overige faciliteiten horen bij de groei in deze sector.

Daarom werkt SBE onder andere samen met het regionale onderwijs en aan de verbetering van het openbaar vervoer.

Nationaal Programma Groningen

Het Nationaal Programma Groningen bouwt aan een sterk perspectief voor de provincie Groningen. Een sterk perspectief kan niet zonder een mooie baan.  SBE bouwt vanaf de start mee door mee te denken bij de opzet en uitvoering van het programma.

Werk Voor Iedereen

SBE zet zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt. Wij werken regelmatig samen met overheden en andere partners om werkzoekenden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken te helpen in hun zoektocht naar geschikt werk. Een voorbeeld hiervan is het buddyproject van de Gemeente Delfzijl.

Het buddyproject in het nieuws

Openbaar Vervoer

De bereikbaarheid van de Eemsdelta is een belangrijke factor in de leefbaarheid van de regio. SBE zet zich, samen met partners, in voor een goede bereikbaarheid van beide havens met trein en bus.

SBE zet zich in om, in goed overleg met het OV bureau, gemeentes en Groningen Seaports, de Eemshaven vanaf 1 januari 2020 middels buslijnen te verbinden aan Groningen, Uithuizen en tussengelegen dorpen.

Maatschappelijk Dividend

Bedrijven leveren veel meer dan regionale werkgelegenheid. De aanwezigheid van bedrijven heeft een grote invloed op de dynamiek in de omgeving. Scholen, winkels maar ook de vele maatschappelijke activiteiten. De leden van SBE initiëren en ondersteunen op diverse manieren evenementen en verenigingen in de regio. Bijvoorbeeld door de inzet van vrijwilligers, het leveren van materialen of financiële ondersteuning. Evenementen als Delfsail en de Havendagen zijn daarvan slechts enkele voorbeelden.

Updates ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: