• Duurzaamheid

Duurzame Eemsdelta

Duurzaamheid staat al lang op de agenda in de Eemsdelta. Dat kan ook niet anders met het werelderfgoed Waddenzee op de hoek. Maar het Noorden heeft ook een uitstekende uitgangspositie door de ligging aan zee, de havens, de energie infrastructuur, het agrarisch achterland en het sterk geïntegreerde cluster.

Bedrijven hebben hierdoor concrete stappen gezet op weg naar verdere verduurzaming en daarmee een robuust en toekomstbestendig cluster. Duurzame bedrijven betekent duurzame banen.

Economie en Ecologie in Balans

SBE is namens de bedrijven actief in het programma Economie en Ecologie in Balans (E&E). Dit programma zorgt voor evenwicht in de economische ontwikkeling en het erfgoed Waddenzee. Het project is de basis voor langdurige samenwerking in de Eemsdeltaregio, met brede steun voor verdere ontwikkelingen in dit gebied.

Bedrijfsleven, natuur- en milieuorganisaties zetten zich gezamenlijk in voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat enerzijds en de verbetering van het Eems-Dollard Estuarium.

Download de flyer

 

Industrietafel Noord-Nederland

SBE heeft met de Industrie-Agenda Eemsdelta een sterke basis gelegd voor de Industrietafel Noord-Nederland. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat hebben meer dan 30 bedrijven, regionale overheden en de Natuur- en Milieufederatie plannen uitgewerkt voor het klimaatakkoord.

Het rapport geeft de oplossingen weer om in 2030 49% en in 2050 95% minder CO2 uit te stoten. Anno 2017 heeft de industrie de CO2 emissie al met 36% teruggebracht.

Bekijk het Eindrapport Industrietafel Noord-Nederland

Meer informatie over dit dossier?

Frans Alting

Directeur
m +31 596 634 030

Werkgroep Milieu

SBE organiseert de Werkgroep Milieu voor specialisten van de aangesloten leden. Het regionale netwerk waar relevante ontwikkelingen, wetgeving en samenwerking wordt besproken. De werkgroep heeft 4 bijeenkomsten per jaar.

Meer informatie over dit dossier?

Ian Hartman

Projectmanager
m +31 (06) 4722 7704

Updates ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: