• Jong SBE

Jong SBE

Jong SBE is het netwerk voor jong talent en wil hiermee ambassadeur van de Eemsdelta zijn. Jong SBE verbindt talent in de regio en maakt dit zichtbaar.

Jong SBE organiseert voor haar leden diverse activiteiten zoals workshops persoonlijke ontwikkeling, maar gaat ook in interactieve sessies aan de slag met thema’s als energietransitie en het aantrekken en behouden van jong talent in de regio.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van activiteiten in de afgelopen periode.

Bedrijfsbezoek: BioMCN

November 2019 – Eind van deze maand viert BioMCN de heropening van de M2-installatie, maar 7 november kregen deelnemers van de werkgroep JongSBE al een voorproefje!

Lezingen: het Klimaatakkoord

De We-Energy Game maakte het Jong SBE’ers snel duidelijk: de opgave in het Klimaatakkoord is complex. De mix van alternatieve oplossingen, met telkens voor- en nadelen, maakt samenwerking essentieel voor de transitie. Communicatie is noodzakelijk om de belangen van verschillende partijen te begrijpen. Samen op zoek gaan naar wat haalbaar en acceptabel is, is essentieel voor een succesvolle uitwerking van het Klimaatakkoord in de Eemsdelta.

Business Cases: Omega Green

Naast een bedrijfsbezoek legde Omega Green de Jong SBE’ers een business case voor. De algenteelt loopt nog tegen een aantal uitdagingen aan, waar deelnemers zich over mochten buigen. De multidisciplinaire teams kwamen tot verschillende adviezen aan het team van Omega Green.

 

 

Bedrijfsbezoek: RWE

Jong SBE nam een kijkje in de centrale en besprak de bouw van de biomassa-installatie en wat dit betekent voor de energietransitie en de elektriciteitssector.

Rondleiding over Oosterhorn

Onder leiding van Jannes Stokroos (directeur Sales, Shipping & Technology bij Groningen Seaports) heeft Jong SBE per fiets een rondleiding gekregen over Oosterhorn. Hierbij hebben zij uitleg gekregen over het ontstaan van dit bedrijventerrein en de meest actuele ontwikkelingen.

 

Meebouwen aan de Klimaatgame Eemsdelta

In een brainstormsessie onder begeleiding van gamedesigners van bureau Frisse Blikken helpt Jong SBE mee aan de serious game over de energietransitie in de Eemsdelta.

Training online debatteren en effectief vergaderen

Online vergaderen blijft, ook als Corona is vertrokken. Na een jaar quarantainewerken zijn de meeste mensen wel online vergaderexpert en zijn velen ook hard toe aan een terugkeer naar het ‘’normale’’ werken. Zeker is dat dit nooit helemaal zal gebeuren. Reden genoeg om na een jaar ervaring kritisch te kijken naar de opgedane online vergaderskills.

Gijs Weenink, directeur van de Debat Academie, heeft training verzorgd over online overtuigen en effectief vergaderen. Hoe geef je voor de webcam een krachtige presentatie? Hoe voer je online een goede discussie? Waar moet je op letten en wat zijn veelgemaakte fouten? In deze training is dit uitvoerig aan bod gekomen.

Training online en fysiek netwerken

Netwerken en krachten bundelen zijn belangrijke parameters voor succes. Maar hoe bouw je als bedrijf of persoon een stevig netwerk en hoe spreek je deze effectief aan?

Dit evenement van Jong SBE stond in het teken van deze thema’s. Op de locatie van Royal HaskonigDHV in Groningen werd met een presentatie en kennismakingstoer de visie achter community gebouw ‘De Stek’ uitgelegd. Dit voormalig schoolgebouw heeft in 2020 een herbestemming gekregen en huisvest nu een variatie aan verschillende bedrijven. Met de verbouwing is het pand ingericht met het oog op ontmoeten en community building. Tot nu toe heeft dit al een aantal bijzondere nieuwe samenwerkingen opgeleverd.

Aansluitend heeft communicatie- en internetbureau NIO een LinkedIn training gegeven en was er gelegenheid tot netwerken, onder genot van een drankje van de Groningse Bierbrouwerij.

Deelnemen aan Jong SBE

Is uw bedrijf lid van SBE en bent u jonger dan 40 jaar? Dan kunt u zich op de uitnodigingslijst van Jong SBE laten plaatsen!

Stuur een mail

Updates ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: