• Jong SBE

Jong SBE

Jong SBE is het nieuwe netwerk voor jong talent en wil hiermee ambassadeur van de Eemsdelta zijn. Jong SBE verbindt talent in de regio en maakt dit zichtbaar.

Jong SBE organiseert voor haar leden diverse activiteiten zoals workshops persoonlijke ontwikkeling, maar gaat ook in interactieve sessies aan de slag met thema’s als energietransitie en het aantrekken en behouden van jong talent in de regio.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van activiteiten in de afgelopen periode.

Bedrijfsbezoeken: BioMCN

Jong SBE bezoekt BioMCN

Eind van deze maand viert BioMCN de heropening van de M2-installatie, maar 7 november kregen deelnemers van de werkgroep JongSBE al een voorproefje!

Lezingen: het Klimaatakkoord

Jong SBE onderhandelt over het Klimaatakkoord

De We-Energy Game maakte het Jong SBE’ers snel duidelijk: de opgave in het Klimaatakkoord is complex. De mix van alternatieve oplossingen, met telkens voor- en nadelen, maakt samenwerking essentieel voor de transitie. Communicatie is noodzakelijk om de belangen van verschillende partijen te begrijpen. Samen op zoek gaan naar wat haalbaar en acceptabel is, is essentieel voor een succesvolle uitwerking van het Klimaatakkoord in de Eemsdelta.

Business Cases: Omega Green

Jong SBE helpt: Omega Green

Naast een bedrijfsbezoek legde Omega Green de Jong SBE’ers een business case voor. De algenteelt loopt nog tegen een aantal uitdagingen aan, waar deelnemers zich over mochten buigen. De multidisciplinaire teams kwamen tot verschillende adviezen aan het team van Omega Green.

 

 

Bedrijfsbezoeken: RWE

Jong SBE bezoekt RWE

Jong SBE nam een kijkje in de centrale en besprak de bouw van de biomassa-installatie en wat dit betekent voor de energietransitie en de elektriciteitssector.

Deelnemen aan Jong SBE

Is uw bedrijf lid van SBE en bent u jonger dan 40 jaar? Dan kunt u zich op de uitnodigingslijst voor het Jong SBE netwerk laten plaatsen!

Aanmelden via het contactformulier

Updates ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: