Bedrijfsbezoek Eneco Bio Golden Raand

16 november organiseert SBE een bedrijfsbezoek naar Eneco Bio Golden Raand. Deze centrale produceert elektriciteit op basis van resthout en is in Nederland de grootste van zijn soort.

De grondstoffentransitie, de omschakeling van fossiele stoffen zoals olie en gas naar biomassa, is essentieel om te komen tot een duurzame samenleving. Immers, wanneer het gene dat onder de grond te vinden is niet meer kan worden gebruikt moet er worden overgegaan naar wat er boven de grond te vinden is.

Maar hoe kan op verantwoord worden gedaan in een goede balans met de natuur? En welke positie heeft een biomassacentrale in de verduurzamingstransitie en vergroening van maatschappelijke consumptieketens? Tijdens dit evenement wordt hier meer over verteld aan de hand van de biomassa-agenda van Industrietafel Noord Nederland en krijgt u een uitgebreide rondleiding door de installaties van Eneco.

Dit is een besloten evenement voor leden van SBE. Een formele uitnodiging zal binnenkort worden verstuurd. Wilt u meer weten over dit evenement of de werkgroep? Stuur een mail naar info@sb-eemsdelta.nl

 

Updates ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: